Oletko kiinnostunut pelaamisesta?

Pelaaminen on vuosi vuodelta noussut suositummaksi harrastukseksi, ja nykyään se on joillekin jopa ammatti. Pelaaminen on tullut myös kouluihin mukaan ja Suomesta löytyy esimerkiksi ammattiopistoja, joissa voit opiskella nimenomaan pelaamisen ammattilaiseksi. Kauas on tultu siis niistä ajoista, kun vielä viime vuosituhannen loppupuolella pelaaminen tarkoitti Tetriksen palikoita ja Pasianssia.

Nykyään tarjolla onkin paljon pelaamiseen liittyviä sisältöjä. Peleissä menestyneet pelaajat ovat kansansankareita, joille on tehty jopa omia kannatusbiisejä samaan tapaan kuin muillekin urheilujoukkueille. Pelaamisesta ammattimaisessa mielessä puhutaankin e-urheiluna, eli elektronisena urheiluna, jossa kilpapaikkana toimii siis kulloisenkin pelin pelimaailma. E-urheilu on sikäli mielenkiitoisen poikkeava perinteisestä urheilusta, että pelaaja voi aloittaa pelaamisen koska vain kotikoneellaan ja katsoa, mihin saakka rahkeet riittävät. Mielenkiintoisia uutisia e-urheilun maailmasta tarjoaa esimerkiksi pelaajat.com.

Pelaamisen yksi ulottuvuus ovat myös siihen tarvittavat välineet. On ensiarvioisen tärkeää, että pelaamisen tärkein työkalu, eli tietokone tai konsoli, ovat kunnossa. Nykyaikaisiin koneisiin saakin uppoamaan nelinumeroisen summan rahaa ja megaluokan pelikoneet voivatkin maksaa vielä huomattavasti enemmän, jopa 10 000 euroa. Osa tietokoneen kanssa puuhailusta on myös sen kasaaminen, jonka moni haluaa tehdä itse. Esimerkiksi iO-Tech tarjoaa mielenkiintoisen oppaan tietokoneen kasaamiseen.

Nykyään koneisiin on myös paljon erilaisia oheislaitteita, joihin törmää joka päivä. Ne ovat myös yleistyneet, ja esimerkiksi puhelimen kuoret löytyy nykyään lähes jokaiselta. Verkossa on paljon valittavaa, ja vain mielenkiinto on rajana sille, mitä mukavaa koneen oheen tai lisäosaksi voi löytää.