MOBA-pelit

MOBAMOBA-pelit juontavat nimensä englanninkielisestä termistä “Multiplayer Online Battle Arena”. Tämä käsite on suomeksi taisteluareenamoninpeli. Tämä elektronisen urheilun muoto on suhteellisen uusi, mutta se on noussut hyvin suosituksi lyhyessä ajassa.Tunnetuimpia MOBA-pelejä ovat Riot Gamesin League of Legends, Valven suunnittelema Dota 2 ja Blizzard Entertainmentin Heroes of the Storm. Niissä kaikissa pelaavat vastakkain kaksi joukkuetta, joiden tarkoituksena on päihittää vastapuoli. Tiimit koostuvat viidestä yksittäisestä pelaajasta, ja heistä jokainen edustaa yhtä hahmoa.

Pelin käynnistyminen

MOBA-pelien jännittävä piirre on se, että joukkueet mittelevät samalla kartalla. Lisävivahdetta tuo se, että jokaisella hahmolla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa, mikä erottaa ne toisistaan.Pelin aikana voi ostaa esineitä, joiden avulla hahmot tulevat entistäkin vahvemmaksi. Esineitä voi hankkia keräämällä kultaa, jota saa haalittua esimerkiksi taisteluja voittamalla, eliminoimalla vastapuolen hahmoja sekä tasoa kasvattavien kokemuspisteiden avulla. Yksi merkittävä pelikassaa lisäävä tekijä on myös vastustajan rakennusten tuhoaminen.

Harjoitus tekee mestarin

Taisteluareenamoninpeleissä on tärkeää, että ryhmän sisäinen dynamiikka toimii. Yksittäinen osallistuja ei voi siis sortua sooloiluun, vaan strategia täytyy hioa valmiiksi etukäteen. Ammattilaispelaajat voivatkin harjoitella tuntikausia yksittäiseen turnaukseen saadakseen tiimin parhaimpaan mahdolliseen kuntoon.Taisteluareenamoninpelin joukkueen osallistujat voivat tulla eri maista, mikä ei aiheuta esteitä harjoittelemiselle. Pelaajat voivat treenata suoritustaan internetin välityksellä siten, että tiimin sisällä sovitaan säännöllinen harjoitusaika, johon kaikki sitoutuvat.